نصب وردپرس روی هاست | طراحی وب سایت با وردپرس
كار با نرم افزار
در این پست طریقه نصب کامل وردپرس بر روی هاست را یاد میگیریم تا سراغازی برای طراحی سایت های بزرگ برای شما باشد.
نصب و راه اندازي wordpress
– برروي سرور
– برروي سيستم محلی
-تنظيمات اوليه
– تغيير كلمه عبور
– تنظيمات همگانی
– استفاده از تاريخ هجري شمسی
– تغيير محل ذخيره فايل هاي آپلودي
– جلوگيري از حمله اسپم ها
wordpress نصب و راه اندازي
– احتياجات:
براي نصب هر دستگاه و نرمافزار و حتی يك سيستم مديريت محتوا تعدادي نيازمنديها هست كه شما بايد آنها را از قبل داشته باشيد.
قبل از نصب بهتر است از بودن اين موردها روي سرور خود اطمينان كامل داشته باشيد.
Php نسخه 493 يا بالاتر
Mysql نسخه 4 يا بالاتر
البته اگر از apache كه روي سرورهاي لينوكس نصب است استفاده نماييد، از امكانات بيشتري برخوردار هستيد.
نصب برروي سرور
اولين نكتهاي كه در اين بخش مهم است، دانلود و بعد از آن، آپلود برروي سرور میباشد. براي دانلود. وردپرس فارسی میتوانيد به وب سایت wp-persian.com مراجعه نماييد.بعد از دانلود، نياز به يك نرم افزار كار با Ftp داريد كه بنده به شما نرم افزار Flashfxp را پيشنهاد ميكنم.همانطور كه در تصوير میبينيد، شما نياز به وارد كردن Password و Username براي دسترسی به FTP هستيد براي درست كردن آن میتوانيد با رفتن به بخش HELP كنترل پنل سايت خود استفاده كنيد.
بعد از وارد شدن اگر سرور شما لينوكس باشد به شاخه /www/ برويد و اگر سرور شما ويندوز باشد میتوانيد به شاخه wwwroot مراجعه نماييد. بعد از ورود به شاخه مناسب میتوانيد فايل zip دانلودي خود ر ا آپلود كنيد، دقت فرمائيد اگر بخواهيد، فايل zip دانلود شده را در سايت خود آپلود نماييد براي مثال در همين شاخه /www/ بعد از Extract يا استخراج فايل، شما براي دسترسی به wordpress بايد /www/wordpress مراجعه كنيد، بهتر است كه مانند تصوير پايين ابتدا فايل zip را در جايی برروي سيستم محلی خود Extract و سپس دوباره آن را zip كنيد، تا ديگر شاخهاي با نام wordpress براي شما درست نشود و فايل در مسير دلخواه شما Extract شوند.


بعد از Upload نياز داريد، وارد Control panel شويد، كه با توجه به نوع سيستم عامل برروي سرور شما، متفاوت میباشند، اگر سيستم عامل ويندوز باشد، بيشتر از كنترل پنل Plesk و اگر لينوكس باشد از Cpanel استفاده میشود، براي دست يافتن به Control panel میتوانيد بصورت زير عمل كنيد.نمونه آدرسهاي نمونه براي ورود به كنترل پنل:
http://www.test.com/cpanel :Cpanel
http://www.test.com:8443 :Plesk
بعد از ورود به پنل نياز داريد با استفاده از امكاناتی با نام File manager به مسير Upload فايل رفته و اقدام به extract فايل كنيد.
بعد از رفتن به مسير مورد نظر میتوانيد با انتخاب فايل و سپس انتخاب گزينه Extract File Contents فايل را استخراج كنيد.
بعد از Extract و قبل از شروع نصب، بايد اقدام به درست كردن يك Database جديد كنيد. براي اين كار كافی است دوباره به پنل مديريت بازگشته و به قسمت Mysql database برويد.
در اين قسمت همانطوري كه مستحضر هستيد شما بايد يك Password و Username براي اتصال به ديتابيس خود داشته باشيد، بهتر است براي كلمه عبور بصورت بسيار قوي و از تركيب حروف و اعداد و علامت خاص مثل @ بهره بريد، بعد از انتخاب يك كلمه عبور نياز داريد تا يك ديتابيس درست كنيد و سپس وارد كردن به لينك كردن ديتابيس با كاربري خود نماييد.

لينك كردن كاربري با ديتابيس
بعد از درست كردن، يك صفحه يا تب جديد در مرورگر خود باز كنيد و به آدرس مورد نظر، فايل را آپلود كردهايد برويد.بعد از ورود با صفحهاي مثل تصوير پايين رو به رو خواهيد شد.
در اين صفحه بيان شده است كه كه بهتر است فايلی با نام wp-config را برروي سرور خود درست كنيد، البته در نسخههاي جديد اين كار توسط قسمت نصب امكان انجام را دارد، ولی همانطوري كه میبينيد شما نياز داريد در برخی از سرورها اين كار را بصورت دستی درست كنيد. ما به بررسی دو تكنيك میپردازيم.
براي تكنيك دستی، نخست فايل zip وردپرس را در محلی extract كنيد، بعد از آن مشاهده خواهيد كرد فايلی با نام wp-config-sample.php وجود دارد كه شما نياز داريد تا آن را به wp-config.php تغيير نام دهيد، بعد از تغيير نام بايد آنرا توسط يك ويرايشگر متن از مثل notepad باز كنيد و تغييراتی را روي آن اعمال كنيد.
مثل تصوير زير اقدام به مقداردهی فيلدهاي DB_HOST ,DB_PASSWORD ,DB_USER DB_NAME كنيد، دقت نماييد كه مقدارهايی با اطلاعاتی كه در كنترل پنل وارد كردهايد يكی باشد، بعد از تغييرات فايل را ذخيره نماييد و آن را توسط برنامه مورد علاقه خود آپلود كنيد، اگر مشكلی در ارتباط با
Database رخ دهد با پيغامی مثل زير: Error establishing a database connection
مواجه خواهيد شد.

اگر شما همه اطلاعات را درست وارد كرده باشيد بايد با صفحهاي صفحه پايين رو به رو شده باشيد
در اين صفحه شما میتوانيد آدرس ايميل خود و همچنين عنوان و نام سايت خود را وارد كنيد.بعد از وارد كردن روي install WordPress كليك كنيد. تا عمليات نصب شروع شود، در پايان عمليات يك نام كاربري به همراه يك كلمه عبور به شما داده می شود، كه براي ورود به پنل مديريت به آن نياز داريد.
روش دوم خيلی سادهتر از روش اول است و تنها شرط براي شروع آن پشتيبانی سرور شما از اين روش میباشد، در صفحه اول مثل تصوير پايين به شما اطلاعاتی میدهد و از شما درخواست میشود كه اين اطلاعات را قبل از نصب، جمعآوري كنيد. خوب چون ما اين كار را انجام دادهايم، روي بزن بريم كليك نماييد.
در صفحه بعد شما نياز داريد تا اسم ديتابيس، نام كاربري اتصال به ديتابيس و همچنين ميزان پايگاه دادهكه مقدار جاري نقطه، بهترين حالت میباشد. در قسمت پيشوند جدول میتوانيد، يك پسوند براي جدولهاي ديتابيس خود انتخاب نماييد، اين گزينه، براي كاربرانی كه با محدوديت ديتابيس در سرور خودمواجعه هستند خيلی عالی است. نكتهاي كه خيلی مهم است براي امنيت بيشتر پيشوند جدول خود را به نام ديگري تغيير دهيد. بعد از وارد كردن اطلاعات برروي فرستادن كليك نماييد.
اگر اطلاعات را درست وارد كرده باشيد، صفحهاي مثل تصوير زير خواهد آمد.
اگر اطلاعات را درست وارد كرده باشيد، صفحهاي مثل تصوير زير خواهد آمد.در اين صفحه روي گزينه اجراي نصب كليك نماييد تا مرحلههاي نصب شروع شود، مثل روش اول صفحهايظاهر میشود و از شما آدرس ايميل و عنوانی را براي وب سايتتان درخواست میكند. بعد از آن روي گزينه install the wordpress كليك نماييد، در تصوير پايين، مانند قسمت قبل كه توضيح داده شد نام كاربري و كلمه عبور براي دسترسی به قسمت مديريت براي شما تهيه شده است، كافی است تا كلمه عبور را كپی و بعد از اولين ورود، آن را تغيير دهيد.

قبل از ورود نياز است تا فارسی ساز را نصب نماييد، براي دريافت فارسی ساز میتوانيد به آدرس زير برويد.
http://www.wp-persian.com/download بعد از دريافت مثل هنگاميكه می خواستيم فايل وردپرس را آپلود كنيم، نخست فايل را در مسيري استخراج و پس از آن دوباره آن را زيپ و آپلود میكنيم.
بعد از آپلود در مسير اصلی نصب وردپرس، باز هم نياز است تا با استفاده از File manager در كنترل پنل خود اقدام به extract کردن فایل کنیم وباید در فایل wp-config دوباره تغييراتی دهيد، از اين رو نياز داريد تا آن را يا توسط برنامه Ftp browser خود و يا همين كنترل پنل دريافت نماييد. بعد از دريافت، آنرا مانند تصوير زير باز و اقدام به درج fa_IR در قسمت WPLANG كنيد.
بعد از ويرايش دوباره بايد آن را آپلود كنيد، اگر اطلاعات را درست نوشته باشيد بايد بعد از پنل مديريتی شما بصورت فارسی و بصورت تصوير زير نمايش داده شود.
دیدگاهتان را بنویسید