تاثیر cms ها در سئو سایت و ویژگی های مهم آن در سئو
در ابتدا باید بگم csm مخف content management system است یعنی شما میتوانید تمامی محتوای داخل سایت را کنترل کنید چه ویدیو ، نوشتاری و یا عکس را بخواهید پاک کنید یا ادیت کنید. در زمان قدیم کنترل این محتوا از طریق کد بود یعنی اگر میخواستید نوشته بنویسید باید از کد های html,css استفاده میکردید و امروزه به کمک cms ها شما مانند نرم افزار ورد میتوانید نوشته را بنویسید و کنترل کنید. حال cms ها از طریق ماژول هایی که روی ان نصب میشود قدرت خود را بیشتر میکنند همچنین اگر برنامه نویس نیز هستید میتوانید با کد نویسی آن را توسعه دهید . cms های زیادی در دنیا وجود دارند که هر کدام در زمینه ای مختلف دنیای وب بسیار قوی عمل میکنند.
قبل از این که پروژه های خود را جلو ببردید حتما اطلاعاتی راجب cms های مختلف کسب کنید به خصوص ابزار سئو آن اگر در ابتدای راه هستید و سایت شما یک سایت فروشگاهی نه چندان بزرگ یا معرفی محصول میباشد شما میتوانید از cms محبوب ورد پرس استفاده کنید .
Csm ها با زبان های مختلفی نوشته شده اند و یک نکته بسیار مهم seo سایت شما هیچ ربطی به csm شما ندارد مگر اینکه csm شما یک سری اشکلات داشته باشد در seo اولیه خودش مثلا عنوان یک مقاله با h1 نیاورده باشد . ادرس url به حالت استاندارد خود نوشته نشده باشد مثلا
www.example.com/category/content
ادرس سایت / دسته بندی/ محتوای صفحه
و بسیاری دیگر موارد اما در حالت کلی گوگل هیچ وقت این آنالیز را نمیکنه چون این سایت با asp.net نوشته شده خیلی بتر از سایتی هست که با php نوشته شده باشد .
نکته دیگر اگر سایت اختصاصی نمیخواهید طراحی کنید یعنی از پایه پایه با کد نویسی سایت خودتون بالا بیارید که شامل هزینه زیادی نیز هست و میخواهید از cms های مثل وردپرس استفاده کنید و حال آن سایت به صورت اختصاصی برای شما از لحاض user-experience-design اختصاصی باشد میتواند برای seo سایت شما بسیار مفید باشد آن هم اگر به صورت صحیح این عمل انجام شود .
مثلا سرعت لود صفحات بالا باشد ، سایت به گونه ای طراحی شود که کمترین تعداد ریکوست به سرور داده شود.
قوانین مربوط به سئو داخلی و خارجی را رعایت کرده باشد . برای راحتی کار شما ابزار های برای شما قرار دهد که شما بتواند در هر محتوا کلمه کانونی خود را مشخص کنید ، استفاده از برچسب ها در صورت نیاز ، استفاده از استارکچر باکس های مختلف مانند ستاره دار کردن محتوا ، ایندکس محتوای ویدیویی ، سوالات متداول در نتایج جستجو و بسیاری دیگر..
اگر با csm یا بطور کلی زبان برنامه نویسی سایت را تغییر دهیم تاثیری بدی در سئو دارد یا خیر ؟
در این مورد باید بگم این کار را سعی کنید به کسایی که داری تجربه کافی در سئو و برنامه نویسی دارند بسپارید . راه حل این موضوع استفاده از تبدیل کننده ها است و در بقیه مواردی که برنامه نویس نمی تواند Converter انجام دهد استفاده از حالت دستی توصیه خواهد شد.
مثلا سایت که با asp نوشته شده و میخواهید به php ببریم ؟
شما باید نرم افزاری طراحی کنید که محتوای نوشتاری عکس و ویدیو ، کامنت ، ادرسها ، از ورودی های دیتابیس زبان قبلی را تبدیل به زبان جدید در دیتا بیس جدید منتقل کند . بقیه موارد گرافیکی نیز که عموما باز زبان های جاوا اسکریپت و کتابخانه های ان می باشد که یکی هستند و در هر دو زبان کار میکنند که البته ان نیز باید در جای صحیح خود گذاشته شود ، بقیه موارد که نمیتوانید انجام دهید بهتر یک دامنه تست بالا اورده قالب مورد نظر نصب کنید و محتوای مورد نظر را انتقال دهید .
در این انتقال مهم نیست که شکل سایت کمی یا خیلی تغییر کند مهم چارچوب سایت شما میباشد و (بعد از مدتی در وب مستر تولز میتوانید نتیجه ان را نیز مشاهده کنید که چه دسته گلی به آب داده اید خ.خ.خ) پس اگر علم لازم رادر این کار ندارید پس بهتر این کار را به متخصص بسپارید در بعضی موارد دیده شده انتقال سایت به شکلی صحیحی شکل نگرفته و سایت از نظر گوگل پنالتی شده و در نتایج جستجو قسمتی و یا کل سایت حذف شده و یا از لحاظ فنی دچار باگهای زیادی در عملکرد آن دیده شده.
یک نمونه بزرگ انتقال سایت سایت دیجیکالا بوده که از asp به php تغییر پیدا کرد.
انتقال یک cms به cms دیگر ایا تاثیر در سئو دارد؟
در این مورد نیز باید بگویم خیر اصولا این csm ها از ساختار استاندارد و توسط توسعه دهندگان بسیار قوی بوجود می ایند مگر اینکه در هنگام عوض کردن قالب جدید سایت آن قالب سئو اولیه را رعایت نکرده باشد که خیلی به ندرت دیده میشود cms های معروف در دنیا مانند وردپرس ، جوملا ، اپن کارت ، مجنتنو همگی قابلیت import and export را دارند پس مشکل هادی پیش نخواهند آمد حتی در بعضی cms ها مانند مجنتو میتوند خروجی بعضی از cms ها رو گرفته و داخل خودشون بریزن و خیلی کار را برای شما راحتر خواهد کرد .
اگر من در سایتم دو صفحه یا دو ساب دامنه داشته باشم و هر کدام از cms مختلفی باشد ایا تاثیر در سئو سایت من خواهد گذاشت؟
باز هم باید بگویم خیر تاثیری ندارد منتها در موارد خاص این چنینی شما باید user-experience-design خود را کاملا رعایت کنید به خصوص در حالت ساب دامنه که مبدا گوگل سایت شما را دو تا تخصیص دهد و شما دچار دوبلیکت کانت شوید.
در زمینه مدیرت محتوای مختلف در دو صفحه یا چند صفحه نیز شما باید موارد اولیه سئو توجه کنید چون اصولا در چینین حالتی دیتا بیس شما بار سنگینی تحمل میکند و شما باید نکات بهینه سازی سایت را رعایت کنید . همچینی تداخل های بوجود امده به خصوص در نصب ماژول های قالب با یکد یگر
ویژگی های داشتن یک cms از لحاظ seo چیست؟
1-حالت موبایل فرندلی رعایت شود . امروزه این حالت با تکتولوزی بوت استرپ که یک کتاب خانه از css ها میباشد انجام میشود این ویژگی بسیار مهم به کاربران موبایل اجازه بهتر دیده شدن سایت را میدهد راه دیگر استفاده از اپلیکیشن ها میباشد که هزینه بر میباشند از طرفی اپلیکیشن برای یک سایت ساده شرکتی شاید هیچ استفاده خاصی ندارد تنها یک مزیت به حساب می اید. یشتر سایت های فروشگاهی و یا فیلم انلاین مناسب میباشد.
2-امنیت : در بعضی از قالب های cms ها دیده شده در بعضی از ورژن ها دارای یک باگ امنیتی میباشد و هک میشوند که گوگل این موضوع را فهمیده و یک امتیاز – به حساب میآید.
3-از قالبهایی استفاده کنید که شرکتهای بزرگ و یا معتبر آن را پشتیبانی میکنند خصوصا در وردپرس زیر این cms به دلیل باگ های امنیتی و انطباق خود با ماژو ل هایی که روی آن نصب میشوند در حال اپدیت هست اگر توسعه دهند developer قالب را اپدیت نکند مطمئنن شما به مشکلات بزرگی بر خواهید خورد .
4-از cms هایی که تا حالا اسم ان را نشنیده اید به خصصوص مدلهای ایرانی کمی تامل کنید
تجربه ما در طراحی سایت الو وب این گونه بوده بعضی اوقات مشتری راجب پشتیبانی سایت خود صحبت میکند و میگوید سایت ما توسط شرکت سازنده دیگر پشتیبانی نمیشود و شرکت تعطیل شده. خوب مشخصا وقتی شرکت تعطیل شده برنامه نویسان و developer تعهدی نسبت به سایت شما ندارند پس هیچ کس دیگری در این دنیا آن را ساپرت نخواهد کرد. پس عملا سایت شما از بین رفته است. توصیه ما این است که از cms استفاده کنید چند صد هزار نفر یا چند میلیون نفر مخاطب دارد. اگر هم در پشتیبانی این cms ما به مشکل بخرید اشخاص بسیاری هستن که ان را پشتیبانی میکنند.
5-به صورت صحیح و استنادر کد زده شده باشد و تمامی نکات سئو اولیه سایت را رعایت کرده باشد به خصوص در سرعت ان این کدها جوری طراحی شده باشند که تنها در جایی که انها را در هر صفحه صدا میزنند به سرور درخواست دهند تا بار کمتری روی ان تحمل کند.
6-دچار باگ نباشد ، باگهایی که شما ممکن است متوجه آن نباشید مانند لود نشدن جاوا اسکریپت ها و فونت ها در سایت حالت های شایع به خصوص در سایت های ایرانی
دیدگاهتان را بنویسید