جذب سرمایه گذار برای کسب کار اینترنتی
در این مقاله سعی شده برای کسانی که به خصوص در زمینه کسب کارهای اینترنتی میخواهند سرمایه گذار جذب کنند توضیحاتی داده شود امیدوارم مورد قبول شما واقع بشود
برای شروع شما باید سرمایه اولیه کسب کار خود را تخمین بزنید و بعد از وارد فاز بعدی یعنی جذب سرمایه شوید از هر روشی که میخواهید آن سرمایه را کسب کنید و بتوانید در روزهای اینده روش خود را اجرا کنید.
سرمایه اصلی کسب کار شما وقت شما است
بسیاری از کسب کارها نیاز انچنانی به پول و مکان ندارد بیشتر بحث زمان است. ممکنه شما به جای انکه وقت خود را برای خود بگذارید میتوانید استخدام شوید و کسب درامد کنید. پس وقت خیلی مهم است. طوری باشد که اگر پنج سال دیگر گذشت نگید ای کاش فلان کار را شروع میکردم.
تجهیزات مورد نیاز برای کسب کار آموزشی
1-کامپیوتر از هر مدلش
2-اینترنت
این دومورد کاملا مشترک است.
کسب کار آموزشی نبار به چه تجهیزاتی دارید
1-دوربین (از همان ابتدا نیار به دوربین گران قیمت نیست) برای شروع میتوانید از دوربین گوشی هوشمند استفاده کنید
2-میکروفون (یقه ای ترجیحا ) یا از گوشی استفاده کنید
3-پرده سبز (برای درست کردن بک گراند ویدیو)
4-ضبط کننده صدا
5-پرزنتر برای معرفی کردن محصول که با کنترار میتوانید اسلاید ها رو جلو عقب ببرید
6-تجهیزات نور
در نهایت از سودی که به دست می آورید میتوانید وسایل خود را به روز کنید. سایر مدلهای کسب کار بستگی به خدمات شما دارد
منابع جذب سرمایه گذار برای کسب کار اینترنتی خودمان
بهتر هر منابع و وسایل مورد نباز خود را در یک فایل بنویسید و ببنید در 6 ماهه اینده چقدر هزینه بردار است.بهتر الگوهای خارجی را کنار بگذارید چون جذب سرمایه در کشورهای دیگر به دلیل بسیار از مسائل اقتصادی متفاوت است.
1-جذب سرمایه از سرمایه گذاری : مثلا کسی که 100 میلیون داره و نمیدونه میخواهد باهاش چه کار کنه شما بهش توضیح میدهید طرح خودتون رو و مثلا بهش میگید بعد از 6 ماه این سرمایه برخواهد گشت و یا پیشنهادهای مختلفی که میتوانید بدهید. اگر در زمینه کسب کار اینترنتی میخواهید کار کنید و سرمایه گذار نیز اشنایی کمی یا اصلا ندارد باید خیلی دقیق براش توضیح بدهید که این سیستم چگونه کار خواهد کرد و احتمال شکست خوردن آن نیز بسیار زیاد است.
2-شروع با سرمایه خودتان : از آنجایی که دیگران احتمال خیلی کمی داره که بخواهند روی شما سرمایه گذاری کنند پس بهتر روی خودتان حساب کنید و با ابزاری که دارید شروع به کار کنید. مثلا اگر میخواهید آموزشگاه بزنید میتوانید از کرایه کردن یک مکتن کوچک در یک محله ارزان قیمت شروع کنید.
3-شروع بدون سرمایه : بیشتر برای کسانی که خدمات مثل طراحی سایت و سئو ، دیجیتال مارکتینگ ، مشاوره ، که تنها کافی سرمایه استفاده از وب سایت است که شما به واسطه سئو کردن آن از طریق موتور جستجو مشتری پیدا خواهید کرد و اگر کار شما گرفت آن وقت نیز میتوانید دفتر و افرادی را نیز استخدام کنید.
4-سرمایه گذار دانش: یه زمانی لازم میشود مثلا برای وب سایت خود قسمتی از آن را میخواهید توسعه دهید و این کار را به یک برنامه نویس واگذار کنید و به جای دادن پول به وی را در سود خود به مدت مشخصی سهیم کنید. معمولا در این روش شخص که دانش مورد نظر را دارد 10 الا 20 درصد سود کار را خواهد گرفت حالا این سود میتواند به صورت ماهانه یامادام العمر باشد. تیم طراحی سایت اَلو وب ، خدمات مختلف دیجیتال مارکتینگ را برای مشتراین ارائه میدهد ولی به طور معمول تیم ما در شریک شدن در کسب کار دیگران صرفه نظر می کنند اما بسیاری از برنامه نویسان در ایران هستند که در ازای شراکت با شما خدماتی را به شما ارائه می دهند.
5 crowdfunding -سرمایه گذاری دسته جمعی در این روش عده ای از افراد جمع میشوند و روی کار شما سرمایه گذاری میکنند و آن سرمایه که جمع میشود به کسب کار شما کمک خواهد کرد.
6-vc یا سرمایه گذاری خطر پذیر عده ای هستند که یک صندوق هایی را تشکیل میدهند و از دیگر افراد میخواهند که پولشون رادر صندوق بریزند و روی کسب کار شما سرمایه گذاری کنند. این افراد معمولا در بسیاری از استارت اپ ها را شرکت کرده اند و قرار داد های محکمی با شما خواهند بست و در حوضه های کسب کار اینترنتی بسیار خبره و کارکشته هستند. حتی ممکنه این افراد از شما بخواهند کار را در دفتر خودشون بیارند و از نزدیک شاهد کار شما باشند
7-سرمایه گذار فرشته : مثل روش vc است و از شما میخواهد در سود شما شریک می شوند با این تفاوت که این فرد پولی دارد که نیازی ندارد و از کار شما نیز اطلاعی ندارد و هیچ دخالتی در کار شما نخواهند کرد. البته این افراد در ایران بسیار زیاد هستند.
معیاب و مزایا جذب سرمایه از سرمایه گذار
1-شروع با سرمایه بالا (سعی کنید از سرمایه گذار جح کافی را بگیرید)
2-کنترل دست شما نخواهد بود : ممکن است در کار شما دخالت کنه در تمامی زمینه ها که این بستگی به قرار داد خواهد داشت
3-یک همراه خواهید داشت: اگر بیزینس شما شکست بخور یا اتفاقی براش بیوفته یک حامی خواهید داشت.
4-راحتی شما در مدیریت کسب کار : در اینده هر کاری را که بخوایهد در سطوح پایین انجام دهید روی شریک خود میتوانید حساب باز کنید.
مزایای سرمایه گذاری در کسب کار شخصی خودمان:
1-اختیار با شماست
2-جدی تر بودن در انجام کار
3-جذب سرمایه راحت تر در اینده
مزایای شروع بدون سرمایه
1-هر سه مورد بال + شکست بدون دغدغه
2-رشد مداوم و همیشگی
3-تبلیغات و مخارج به صورت محتاطانه تر خواهد بود.
4-درصد موفقیت بسیار بالا خواهد رفت
ترفندهای مذاکره در جذب سرمایه گذار
1-پیشنهاد از سمت سرمایه گذار باشد: شما کار خود را به تور کامل و واقع گرایانه معرفی کنید . و طوری پیش بروید که اون نیز پیشنهاد بدهد تا شما احساس راحتری کنید پس ارائه از شما پیشنهاد از آنها.
2-نتایج اولیه را نمایش دهید: مثلا با زدن یک سایت اینترنتی در زمینه آموزش و قرار دادن چند محصول در ابتدای کار و فروش آن نتیاج آن را به سرمایه گذار نشان دهید چون احتمال زیاد آنها از شما نتایج اولیه را از شما خواهند گرفت چون معمولا این افراد نتیجه گرا هستند. در این حالت دست شما پگر تر است و میگویند با با داشتن یک وب سایت سریع تر محصولات آموزشی گران تر در این فاصله زمانی دارمد بیشتری نسبت به الان خواهم داشت.
3- بهتر است از یک مشاور تقاضا کنید با شما وارد جلسه شود: از مشاروی استفاده کنید که مدیریت و کسب کار را خوانده باشند و در این زمینه مشاوره داده باشند که اگر سوالی از شما پرسیده شد که شما نتوانستید جواب دهید مشارو بتواند جوابگو باشد. نهایت مشاوره در سال 99 به ازای 1 ساعت 100 هزار تومان می باشد.
4-تیم خودتان را نشان دهید: نیار نیست در ابتدا افرادی در شرکت استخدام کنید و نشان سرمایه گذار دهید از اطرفیان خود استفاده کنید تا اگر کار به نتیجه رسید اطرافیان خودتان را استخدام کنید. یک تحقیق در سیلیکون ولی به خصوص در کسب کارهای اینترنتی نشان داده افرادی که تیم وارد جلسه میشوند نتیجه بهتری می گیرند. سرمایه گذار ها افراد و مهارت آنها برایش مهم است.
5-از سرمایه گذار بخواهید شریک کسب کار شما بشوند: این کار دو مزیت دارد سرمایه گذار اعتماد بیشتری پیدا خواهد کرد و از او نخواهید در اینده در کار شما دخالت نکند . دوم در اینده که از او درخواست هایی دارید احتمال انجام دادنش بسیار بیشتر است
6-استفاده از شتاب دهنده ها و مراکز رشد است: یک سری موسسات در سطح شهر هستند که با انواع سرمایه گذاران آشنا هستند و ارتباط دارند و از سرمایه گذاران می خواند که کار شما رو از نزدیک ببینند.
مراکز رشد نیز معمولا در دانشگاه است که در کسب کارهای مختلف را به انها مکان و امکانات رو فراهم میکند که این امکانات مثل میز ، اینترنت ، امکانات اولیه فراهم می کنند و برای شما سرمایه گذار پیدا میکنند.
7-اطلاعات و امار فروش بازدید خود را شفاف سازی کنید: مثلا درامد خود را باید بیان کنید. یک سرمایه گذار براش درامد شما بسیار مهم است چون در ابتدا هیچ اطلاعاتی مالی از شما ندارد. مثلا اگر وب سایت شما 10 هزار کاربر دارد و تنها 2 هزار نفر انها از شما خرید کرده اند یا کاربر فعال هستند .
8- تنها از موفقیت صحبت نکنید: وقتی خیلی در این مورد صحبت شود سرمایه گذار به شما اعتماد کمتری خواهد کرد چون هر کسب کاری بالا بلندی زیادی دارد شما باید راجب ضرر های این کار هم صحبت کنید.
چه مواردی در مذاکره از سرمایه گذار بخواهیم
1-قرار داد حفظ محرمانگی اطلاعات: مثلا اگر به وب مستر تولز ، گوگل آنالیتیکس ، هاست ، پنل ادمین سایت و موارد دیگر دسرسی دارد نباید این اطلاعات را در جایی دز کند و باید در حفظ آن کوشا باشد.
چون بعضی این اطلاعات خیلی مهمه و اگر به دست افراد بد بیوفته اثار خیلی سوء در اینده میتواند داشته باشد. در نتیجه یک قرارداد صفت و محکم در این مورد باید نوشته شود.
2-پیش از یک سرمایه گذار داشته باشید: ممکنه در ابتدا سرمایه گذار 20% سود شما از شما در خواست کرده اما بعد از مدتی سرمایه بیشتری وارد کار میکنه و در ازاش سود و یا سهام بیشتری از شرکت رو طلب میکنه اتفاقی ممکنه بیوفته وقتی سهام بیشتر شرکت رو به دست بگیره میتواند شرکت رو منحل و یا شما رو اخراج کنه که همه اینها بستگی به قرار داد شما برمیگردد. بهترین کاری که توصیه میشود به جای آنکه 60% سود خود را تقسیم کنید 3 سرمایه گزار پیدا کنید و به هر کدام 20% دهید. در قرار داد ذکر شود هیچ سرمایه گذاری حق خرید سهام دیگر سرمایه گذاران را نخواهد داشت البته این بحث خیلی بزرگ ولی سعی میشه به صورت کلی توضیحات داده شود.
دیدگاهتان را بنویسید