الگوریتم گوگل پاندا چیست؟ چه سایتی جریمه میشود؟
الگوریتم گوگل پاندا چیست؟
الگوریتم پاندا برای مبارزه با محتوای بی کیفیت ، کوتاه و بدون رساندن پیامی به خواننده ساخته شد . این الگورریتم برای از بین بردن مزرعه محتوا بی کیفیت بوده محتوا هایی که صرفا برای پر کردن مقالات سایت و یا بالا رفتن در کلمه کلیدی خاصی بود . در سال های 2011 میلادی صفحات وب پر بوده از محتوا های زرد تو خالی و اصل کیمیت و کیفیت در ان به هیچ وجح راضی کننده نبود وبسیاری از سئو کاران و مدیران سایت از این ضعف گوگل استفاده میکردندد و شروع به ساخت محتوای بی کیفیت و لینک سازی های مخرب میکردنند در نتیجه کاربران که کلمه کلیدی را جستجو میکردنند نتایج بدست آمده بر اساس محتوای عمیق و در بر گیرننده تمامی وجه یک موضوع نبود .در نتیجه کاربران از این موتور جستجو رضایتشون روز به روز کمتر میشد.مدتی بعد گوگل این الگورریتم پاندا به وجود اورد که برای زبان های فارسی نیز داره به خوبی کار میکنه.
اما این الگوریتم به چه چیزهای توجه میکنه؟
طراحی که از نظر ui/ux برای کاربران مناسب باشد. شما باید محتوا که مینویسید علاوه بر جذاب بودن باید میحیط گرافیکی زیبا و به جا داشته باشید تا زمان حضور کاربر در سایت شما بالا رود تا شانس اینکه کاربر به دیگر صفحات سایت شما سر بزند نیز داشته باشید
محتوای کپی و یا بد باز نویسی شده:1- اگر مقاله شما عینن کپی شده باشد که مشول جریمه خواهید شد به دلیل محتوای تکراری .2- اما در بسیاری موارد هم دیده شده نویسنده سایت متنی را از سایت دیگر باز نویسی میکند حال ممکن است مقداری از این متن باز هم درست بازنویسی نشود و حالت کپی به خودش بگیره .3-محتوا کپی نیست ولی یک پاراگراف تکرار میشود درقسمتهای مختلف یک متن
4-تعدا کلمات در یک مقاله : قبلا یک مقاله اگر 300 کلمه بود خوب بود ولی در زمان حال شما باید تعداد کلمات خود را 1000 تا 3000 کلمه افزایش دهید البته اگر آن مقاله دارای همچین گنجایشی باشد . دقت کنید نوشتن مقاله باکیفیت نه صرفا هدف شما فقط پر کردن صفحه باشد. الگوریتم پنگوئن اگر یک مقاله مثلا 1000 کلمه گنجایش دارد ولی سایت رقیب تنها 300 کلمه مینویسید تشخیص میدهد این مقاله مفید نمی باشد پس در جایگاه خوبی نیز در نتایج قرار نخواهد گرفت.
5-نکات نگراشی : حتما متن خود را چند بار بخوانید و خود را جای کاربران بزارید ببنید ایا خواننده متوجه متن شما میشود فعل ، فاعل ، قید ، اشخاص ، املاء ، …. همگی درست بوده توجه کنید این مورد را دست کم نگیرید گوگل زبان انگلیسی خیلی خوب درک میکنه اما تجربه من در طراحی سایت الو وب میگه گوگل زبان فارسی به خوبی زبان انگلیسی درک نمیکنه همون جوری که بسیاری ار ادرسهای سایت فارسی به صورت کارکتر میاره پس متن خود علاه بر اصول نگارشی ساده و شیوا بیان کنید.
6-پاپ آپ ها و تبلیغات: سایت هایی از بالای سایت تا پایین سایت تبلیغات بسیار زیادی دارند به شدت در معرض پنالتی هستند زیرا این سایت ها به خواننده سایت اصلا توجهی نمی کنند . و از نظر تکنیکال سئو نیز لینکهای خروجی زیادی چه به صورت فلو یا نوفلو از سایت خارج میشود . اگر قرار است تبلیغات در سایت گذاشته باید به تعداد کم و در جای مناسب خود گذاشته شود.
7- ارزش محتوا : هدف از نوشتن محتوا نوشتن برای گوگل نیست هدف رساندن اطلاعاتی کامل و جامع به خواننده است . برای بالا بردن ارزش محتوا بهتر از عکس ها و ویدیو ها در متن استفاده کنید.فراموش نکنید گوگل یک موتور پاسخ دهنده است.
شرایط پنالتی شدن در این الگوریتم پنگوئن چیست و اگر جریمه شدیم چگونه از پنالتی در بیاییم؟
جریمه های این الگوریتم برمیگردد به محتوا سایت که به دو دسته تقسیم میشوند
1- سایت هایی که با استفاده رباط های نویسنده خودکار و کپی پیست کردن از دیگر سایت ها و استفاده از گوگل ترنسلیت برای ترجمه مقاله و در سایت منتشر میکنند این گونه سایت ها مورد خشم خرس پاندا قرار خواهند گرفت در این حالت بهترین کار پاک کردن دامنه و خرید دامنه دیگر باشید زیر اصلاح کردن این دامنه بسیار سخت بوده و ارزش و وقت گذاری روی آن را ندارد.
2-سایت هایی که مثلا بلاگی دارند و شروع به تولید مقاله در زمینه کاری خودشون میکنند حال بسیاری از مقالات شامل موارد غیر استاندارد ، نیمه کپی شده ، اصول نگارشی اشتباه و باری به هر جهت بوده و صرفا هدف پر کردن سایت بوده اما بعضی از مقالات نیز بسیار خوب تواید و تمامی مواردی که الگوریتم پاندا در نظر میگیرید را رئایت میکنند در اینجا بهتر از قبل از اینکه تمام سایت مورد خشم خرس پاندا قرار گیرید محتوای بد را از سایت پاک کنید و ریدایرکت 301 بکنید و در وب مستر تولز نیز اعلام کنید. یا محتوای سایت را اصلاح کنید و شروع به نوشتن مقاله مفید بکنید.
3-در امدن از پنالتی این الگوریتم در مورد اول که مشخص است ولی در مورد دوم بعد از انجام کارهای گفته شدن رتبه شما در ان کلمه به مرور زمان بر خواهد گشت اما نه مثل روز اول ولی بعد با ادامه فعالیت صحیح سایت به جایگاه قبلی باز خواهید گشت .
نکته : بهتر است قبل از اینکه شروع به تولید محتوا بکنیم به نکات زیر توجه کنیم :
- بهتر است در مورد موضوع سایت دارای سابقه کاری و اگرهم ندارید از کارفرما خود بخواهید در جلسات مختلف در مود کار خود با شما به صورت کلی صحبت کند تا شما نیز درک از موضوع داشته باشید
- وقتی موارد بالا را انجام داید استراتژی محتوای خود را پیاده سازی کنید دقت کنید این مورد بسیار مهم است استراتژی محتوا یکی از مواردی است که به شما کمک خواهد کرد سئو سایت به صورت کلی و یا سئو کلمات کلیدی خود را خیلی راحتر انجام دهید و دچار سردرگرمی در اینده نشوید . اگر استراتژی محتوا سایت را آشنایی ندارید بر اساس تجربه تیم طراحی سایت الو وب بهتر است با رفتن به کلاسهای اموزشی سئو و استراتژی محتوا بروید و یا به صورت مجازی این دوره ها رو خریداری کنید
یک محتوای خوب از نظر گوگل پاندا چه محتوایی است؟
بعد از اینکه استراتژی محتوا را درک کردید شروع به تولید محتواکنید که شامل موارد زیر است
خود را جا خواننده سایت بگذارید و ببنید خواننده چه چیزی را سرچ میکند و به دنبال چه چیزی میگردد سپس برای این سوالات جواب هایی پیدا کنید و در سایت منتشر کنید.
سئو اولیه در یک مقاله بدانید: استفاده از عنوان مناسب ، ادرس گذاری صفحات ، تعدا کلمات کلید در یک صفحه ، توضیحات کوتاه ، استفاده از اسکیما در صورت لذوم ، استفاده از تگ های h1 تا h6 ، استفاده از تصاویر نوشته متن یا پاکدست ، بهینه سازی عناصر به کار رفته در صفحه ، تعداد لینک های داخلی و خارجی و..رعایت کنید.
همان طور که قبلا هم گفته شد تعداد کلمات در مقاله را بالا برده تا جای امکان ولی به هیچ عنوان از کیفیت ان نکاهید.
به معماری داخلی سایت خود توجه کنید مقالات را به صورت مرتب در دسته بندی های مرتبط جای دهید توجه کنید از زنجیره ای از مقالات است که شما در دنیای وب یک برند میشوید و ملاک خود را تنها برای بالا رفتن در یک کلمه کلیدی از نظر گوگل نگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید